Tramlijn Hasselt – Maastricht
Tramlijn Hasselt – Maastricht

Hasselt is een aantrekkelijke stad, die net als Antwerpen en Gent, jaarlijks vele miljoenen toeristen trekt. De stad is vooral in trek bij Maastrichtenaren, die op een vrije dag massaal naar Hasselt trekken. Echter, de wegen kunnen het verkeer tussen Maastricht en Hasselt nauwelijks aan. Dagelijks staan er files zodat de bussen er ook niet meer door kunnen. Er moest een oplossing komen, kosten wat kost. Daarom komt er een tramlijn tussen Hasselt en Maastricht, de Spartacustram, die definitief een einde moet maken aan de files.

Zo is het helaas niet.

De tramlijn Hasselt – Maastricht is het nieuwe miljoenenlijntje 

Waarom er een tramlijn naar Hasselt moet komen is mij een groot raadsel. Wat is er mis met de bestaande busverbinding? Zelfs na het drama van de Betuwelijn gaat de overheid gewoon door met de "Grote nutteloze werken". 

Bestaande spoorlijn Hasselt – Maastricht is goedkoper en beter

Tegelijkertijd kun je van Nederland slechts via twee plaatsen met de trein naar België, alleen via Maastricht of Breda. Dit is een probleem dat een grotere prioriteit heeft.

Met een treinverbinding naar Hasselt vang je twee vliegen in één klap. Je kunt naar Hasselt en ook naar de rest van België. Deze spoorlijn ligt er bovendien al, echter alleen voor goederenvervoer. De spoorlijn hoeft alleen nog maar opengesteld te worden voor personenvervoer.

Laat de overheid stoppen met deze nutteloze geldverkwistende ondermening, vooral nu er zoveel bezuinigd moet worden. Eigenlijk zouden ambtenaren die op deze manier met overheidsgeld omgaan, ontslagen en vervolgd moeten worden.

Links

 

Do you have any comments about the website? Please let me know.