Contents[Show]

Update 2021

In 2021 zijn brievenbuspakjes tot 100g naar het buitenland aanzienlijk goedkoper geworden, voorheen kostten deze altijd €10.

Ik verkoop wereldwijd op Tindie eigen elektronicaproducten om de kosten van mijn hobby te kunnen betalen. Daarbij is het belangrijk dat de verzendkosten laag zijn want in China koop je dergelijke elektronica voor een paar Euro, inclusief de verzendkosten. Vóór 2020 kon brievenbuspost onder de 100 gram goedkoop naar het buitenland verstuurd worden, 20 gram voor €1,45. Daarom zorgde ik ervoor dat ik onder die 20 gram bleef.

Maar in 2020 kost verzenden van hetzelfde pakje opeens €10. Dat is een prijsstijging van 690%. Nu zijn de verzendkosten duurder dan het product zelf, hoe moet ik nu nog concurreren met China? 

 

Prijsverhoging PostNL gemeld bij ACM ConsuWijzer

Ik heb dit gemeld bij ACM ConsuWijzer: https://www.consuwijzer.nl/

Nieuwe regels voor verzenden van goederen

Dit is wat PostNL meldt: Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie*, moeten we een strikt onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Al jouw goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode. Daarnaast eisen landen dat we de informatie over deze zendingen digitaal en vooraf delen met ze delen. https://www.postnl.nl/campagnes/online-frankeren-buitenland/

Wie kan helpen?

Ju kunt een bericht achterlaten op: https://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?f=20&t=18480

PostNL prijsverhoging tot 690% voor kleine pakketjes
PostNL prijsverhoging tot 690% voor kleine pakketjes

Internationale postzegels van €1,45 opmaken

Je kunt thuis adreslabels uitprinten, maar dan kunnen er geen postzegels op. Je moet online afrekenen. Wat moet je nu met je oude voorraad internationale postzegels van €1,45?

Ik doe het als volgt:

  • Het adres print ik zelf uit.
  • Ik plak 5 internationale postzegels op het pakket, dat is samen €7,50, goed voor pakketjes binnen Europa.
  • Het postkantoor plakt er dan alleen nog de barcode op.

Do you have any comments about the website? Please let me know.