Contents[Show]

Verplichting FFP2 mondmaskers

Als je tóch mondkapjes moet dragen kun je net zo goed mondkapjes dragen die wél werken: FFP2/KN95. Dus verplicht deze kapjes en verbied andere mondkapjes. Zoals in Beieren:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5208938/medische-mondmaskers-verplicht-duitsland-beieren-werking-corona

Falend coronabeleid

Nederland heeft gekozen voor een coronabeleid met maximale economische schade en veel slachtoffers. Net zoals de hele westerse wereld trouwens, maar dat is geen excuus. Waarom heeft de overheid niet, net zoals in bijvoorbeeld China, een volledige lockdown ingevoerd? Dat was volgens wetenschappers ook de beste oplossing en was het virus al vroeg uitgeroeid geweest.

Maastrichtse terrassen leeg door covid
Maastrichtse terrassen leeg door covid

Ik hoef maar één voorbeeld te noemen om het nalatige beleid aan te tonen: In januari 2021 kon je gewoon nog een retourvlucht boeken van Amsterdam naar Londen, ondanks het grote risico van de Britse corona variant. Dat is te gek voor woorden:

Corona retourvlucht KLM Schiphol Londen
Corona retourvlucht KLM Schiphol Londen

Als de overheid niet eigenwijs was geweest en had geleerd van landen in Azië met een strenge maar korte lockdown dan waren er veel minder slachtoffers geweest, en was de economische schade gering en kon de horeca vanaf de zomer continue open zijn geweest.

Groepsdenken en coronabeleid

Econoom Geert Noels heeft heel goed verwoord hoe door groepsdenken de overheid onvoldoende openstond voor nieuwe inzichten of het evalueren van fouten of best practices van anderen: Groepsdenken is een virus.

Artikelen

Hier zijn interessante artikelen die uitleggen hoe het komt dat het corona beleid faalt in de westerse wereld (vertaal het naar Nederlands):

Het verschil tussen de reactie van de VS en China op COVID-19 is duizelingwekkend

China is weer normaal - de VS en Europa niet. Zie hier is hoe het is gelukt

China's Covid-succes vergeleken met Europa toont aan dat lockdowns de eerste stap zijn, en geen oplossing

The Lancet editor: UK 'weigerde standvastig de wetenschap te volgen

Do you have any comments about the website? Please let me know.